Tips tegen snurken

Zijn er tips tegen snurken en wat te doen als je partner snurkt? Dat vragen veel Nederlanders zich af. Er snurken na schatting 6 miljoen mensen in Nederland en voor veel van die mensen is het vinden van een oplossing een grote zoektocht. Misschien heb je de vraag "mijn man snurkt - wat moeten we doen?"

Wat te doen tegen snurken? Zo is er de weg die door het ziekenhuis loopt. Weet een snurker van zichzelf dat hij of zij snurkt, kan deze persoon een huisarts bezoeken. De drempel om een snurker door te verwijzen naar het ziekenhuis is relatief laag, maar kan per huisarts verschillen. In het ziekenhuis wordt er onderzocht of de snurker lijdt aan het slaapapneu syndroom. Dit wordt onderzocht met een slaaponderzoek op de slaappoli. Een kno- of longarts bepaalt dan aan de hand van de onderzoeksresultaten of de patiënt in aanmerking komt voor een vergoeding. Bij een AHI score van 5 of hoger krijgt een patiënt een MRA-beugel of CPAP vergoedt.

Het nadeel van dit proces is dat de wachttijd gemiddeld 3 maanden is en veel patiënten over behandeld worden. Zo is een CPAP zeer effectief bij slaapapeu, alleen zeer ongemakkelijk en grof bij een patiënt die een AHI score van 8 heeft. Dit zelfde geldt voor een MRA beugel. Mocht een patiënt alleen snurk klachten ervaren, wordt er geen geschikte oplossing door het ziekenhuis aangeboden.

Voor die mensen blijft de vraagt, wat zijn tips tegen snurken? Nastent kan voor veel van die mensen een oplossing bieden. Nastent is bewezen effectief, zie Medische data. Omdat nastent op een mechanische manier de obstructie in de neus- en keelholte voorkomt, is het zeer effectief tegen gesnurk en lichte slaapapneu en kan het gezien worden als een middel tegen snurken. Omdat nastent klein verpakt is en gemakkelijk te dragen is, kan het goed gebruikt worden tijdens het reizen.

Naast verschillende producten is er ook een natuurlijke manier om snurken op te lossen. Omdat snurken vaak veroorzaakt wordt door overgewicht en roken, kan een persoon snurken oplossen door te stoppen met roken en af te vallen. Omdat dit niet in één lijn met elkaar staat, geldt dit niet voor iedereen als oplossing die met de vraag zit: wat te doen tegen snurken?

Snurken voorkomen

Voor gesnurk geldt ook: voorkomen is beter dan genezen. Snurken ontstaat doordat de huig en of tong naar achter zakt tijdens de slaap. Hierdoor vernauwt de luchtweg en ontstaat er een zagend geluid. Dit naar achter zakken van de huig en of tong ontstaat doordat de spieren en weefsel in de huig en tong verslappen. Dit kan ontstaan door ouderdom, overgewicht, roken of kan aangeboren zijn. Ouderdom en aangeboren kan op geen enkele manier voorkomen worden, overgewicht en roken wel.

nastent_starterkit

Blijf op de hoogte

Ontdek nastent ™

nastent™ is een buisvormige medische katheter die snurken en lichte slaapapneu tegen gaat. De nastent™ wordt door de gebruiker zelf in één neusgat ingebracht, de tip van de katheter reikt tot aan het zachte gehemelte (naast de huig). De ingebrachte katheter belet dat de luchtwegen afgesloten raken, en voorkomt hierdoor gesnurk en lichte slaapapneyu.

Stop met snurken

naśtent™ is de nieuwe generatie medische hulpmiddelen om te stoppen met snurken.

Prijs: €24.90

Waarom te beginnen met Starter Kit?

Starter Kit is ontworpen om u te helpen stoppen met snurken en om u te helpen bij het bepalen van de voor u optimale lengte van de nastent™ classic. Starter Kit is verkrijgbaar in twee uitvoeringen (voor het rechter neusgat en linker neusgat) en bevat zes toenemende maten van nastent™ classic om uw juiste maat te achterhalen. Starter Kit helpt u om af te komen van gesnurk en het zal uw slaapapneu reduceren.

Selecteer welk neusgat

Bepaal je meest geschikte neusgat

Selecteer welk neusgat

links
rechts
Of probeer beide en profiteer van onze gratis levering
%3Cp%3EOm+dit+te+kunnen+bepalen+sluit+u+een+neusgat+volledig+af+en+neemt+vervolgens+een+diepe+adem+teug+door+het+andere+neusgat.+Doe+dit+voor+beide+neusgaten%2C+en+kies+door+welk+neusgat+u+het+gemakkelijkst+kunt+ademen+%28het+meest+vrije%29.%3C%2Fp%3E

Om dit te kunnen bepalen sluit u een neusgat volledig af en neemt vervolgens een diepe adem teug door het andere neusgat. Doe dit voor beide neusgaten, en kies door welk neusgat u het gemakkelijkst kunt ademen (het meest vrije).