Waarom snurken mannen?

Waarom snurken mannen

Waarom snurken mannen meer als vrouwen?

Hoewel snurken geen puur mannelijk probleem is, treft het mannen ongeveer twee keer zo vaak als vrouwen - snurkende mannen vormen ongeveer 60%, terwijl snurkende vrouwen slechts iets minder dan 40% van de mensen onder de 60 jaar uitmaken.

Fun-Fact: Record snurker in het Guinness Book of Records

De luidste snurker (een man!) bracht het tot ongelooflijke 93 decibel en deze waarde is sindsdien niet meer geraakt. Niet erg gemakkelijk, want 93 decibel komt overeen met het volume van een drukke snelweg - let wel, als je er vlak naast staat en niet uit de auto met gesloten ramen! Natuurlijk is zelfs snurken bij mannen niet altijd zo hard.

Snurken mannen echt meer dan vrouwen?

Het antwoord is ja. Waarom mannen snurken, eigenlijk zijn er enkele redenen voor dit in plaats van voor vrouwen. Meer details zullen hieronder worden verduidelijkt.

Snurken bij mannen

Is niet ongewoon. Maar waarom snurken mannen en vooral de nachtzaagmolen vaker dan vrouwen - hier is wat interessante informatie!

Waarom snurken mannen eigenlijk?

Waarom mannen snurken heeft in eerste instantie louter anatomische oorzaken. Omdat mannen van nature een smallere keelholte hebben en een zachtere spiermassa. Daarnaast is de mannelijke Adam's appel reden voor een verdere vernauwing van de luchtwegen, dus ademlucht heeft minder ruimte - snurken is om die reden alleen al voorgeprogrammeerd. Waarom snurken mannen als ze op hun rug liggen? In rugligging is er nauwelijks een uitweg voor de lucht - de juiste houding tijdens het slapen kan dus helpen om het snurken bij mannen te verminderen. Een oorzaak van snurken bij mannen kan zo gemakkelijk worden geëlimineerd.

Snurken, Oorzaken bij mannen Nummer 1: Overgewicht

Er zijn veel oorzaken van snurken bij mannen, maar een daarvan is relatief verantwoordelijk - overgewicht. Want bij mannen, in tegenstelling tot vrouwen, hoopt het vet zich vooral op de maag en - aandacht - op in de nek. Een sterke dubbele kin is bijvoorbeeld een typische verdachte die zoekt naar oorzaken van snurken bij mannen. Omdat het extra gewicht van het vetkussen op de kin druk uitoefent op de luchtwegen en deze zelfs nog meer vernauwt.

Vrouwen hebben ook overgewicht, waarom snurken mannen dan meer dan vrouwen?

Heel eenvoudig: omdat mannen ook veel vaker overgewicht hebben dan vrouwen, vooral op middelbare leeftijd. Dat is waarom de statistiek boekdelen spreekt. Wat helpt tegen snurken bij mannen - een oplossing brengt in dit geval zelfs de eenvoudige vermindering van het overgewicht met zich mee. In feite zijn slaapapneupatiënten, dwz patiënten met regelmatige ademnood, voornamelijk mannen met overgewicht van middelbare leeftijd. Snurken, oorzaken bij mannen: overgewicht is duidelijk een van hen.

Snurken bij mannen

Snurken, Oorzaken bij mannen Nummer 2: Alcohol 

Ja, zelfs alcohol is een oorzaak voor snurken. Omdat de alcohol, op dezelfde manier, als slaap en kalmerend middel zorgt voor een extra ontspanning van de spieren. Natuurlijk, ook die van de mond en keel - ongunstige smalheid ontstaat en de zagerij wordt geopend.

Oorzaken van snurken bij mannen: Alcohol?

Hier is de een of de ander kan nu de vraag stellen: waarom is alcohol opnieuw vooral een reden waarom mannen snurken? Snurken mannen meer dan vrouwen, onder alcohol? Nogmaals, het antwoord ligt in de statistische frequentie en hoeveelheid: mannen drinken statistisch significant meer alcohol dan vrouwen, ongeveer 33% van de mannen en slechts 9% van de vrouwen drinken regelmatig en drinken veel alcohol. Het goede nieuws is dat mannen die snurken op zichzelf kunnen nemen, net zo vanzelfsprekend als hun vrouwelijke tegenhangers.

Wat helpt tegen het snurken bij mannen?

In dit geval is het vrij simpel: verminder alcohol en beantwoord de vraag "mannen snurken meer dan vrouwen"!

Oorzaken van snurken bij mannen nummer 3: hormonen, of een gebrek daaraan

De reden waarom mannen van nature geneigd zijn te snurken, is al iets elementairs: de hormoonhuishouding. Voor vrouwen heeft een hormonale reden een lichaamseigen bescherming tegen zuurstoftekort en dus tegen snurken, wat een zuurstoftekort kan veroorzaken.

Snurken: oorzaken bij mannen en het voordeel van een vrouw

Maar nu nogmaals, waarom snurken mannen meer dan vrouwen? Wanneer een vrouw snurkt, veroorzaakt het vrouwelijke hormoon oestrogeen een snelle reactie van de hersenen, die op zijn beurt onmiddellijke stimuli naar het lichaam stuurt om het snurken te stoppen en daarmee een mogelijk, aanhoudend zuurstofgebrek. Vermoedelijk is dit mechanisme te wijten aan het beschermen van zelfs een potentiële foetus tegen zuurstofgebrek. Waarom zijn mannen aan het snurken - zelfs de natuur is de schuldige!

Waarom snurken mannen meer dan vrouwen? "Gebrek aan" oestrogeen!

Hier hebben mannen het nadeel vanwege hun gebrek aan vrouwelijkheid. Wat helpt tegen het snurken bij mannen? Dus het antwoord kan hier echt zijn - oestrogeen! Het is aangetoond dat het nemen van vrouwelijk hormoon het probleem aanzienlijk vermindert. Waarom snurken mannen? Een beetje vrouwelijkheid kan geen kwaad doen!

Oorzaken van snurken bij mannen

Geen reden, snurken en mannen - een droomteam!

Hoewel mannen en snurken voor elkaar lijken te zijn gemaakt, moeten vrouwen zich bij het ouder worden ook aanpassen aan de leeftijd. Omdat met dalende oestrogeenniveaus de relevante genderverschillen worden weggenomen. Bovendien snurken vrouwen meer tijdens de zwangerschap en de menopauze.

Dus nogmaals: snurken mannen meer dan vrouwen?

Ja, op jonge leeftijd en dit is bewezen. Mannen die snurken kunnen een paar dingen opmerken ze voor lief nemen of de zagerij stilzetten met nastent.

Oorzaken van snurken, mannen nog steeds op zoek?

Er zijn veel redenen om te snurken bij mannen, het is beter om ze snel te verwijderen om effectief in te grijpen.

Blijf op de hoogte

Ontdek nastent ™

nastent™ is een buisvormige medische katheter die snurken en lichte slaapapneu tegen gaat. De nastent™ wordt door de gebruiker zelf in één neusgat ingebracht, de tip van de katheter reikt tot aan het zachte gehemelte (naast de huig). De ingebrachte katheter belet dat de luchtwegen afgesloten raken, en voorkomt hierdoor gesnurk en lichte slaapapneyu.

Stop met snurken

naśtent™ is de nieuwe generatie medische hulpmiddelen om te stoppen met snurken.

Prijs: €24.90

Waarom te beginnen met Starter Kit?

Starter Kit is ontworpen om u te helpen stoppen met snurken en om u te helpen bij het bepalen van de voor u optimale lengte van de nastent™ classic. Starter Kit is verkrijgbaar in twee uitvoeringen (voor het rechter neusgat en linker neusgat) en bevat zes toenemende maten van nastent™ classic om uw juiste maat te achterhalen. Starter Kit helpt u om af te komen van gesnurk en het zal uw slaapapneu reduceren.

Selecteer welk neusgat

Bepaal je meest geschikte neusgat

Selecteer welk neusgat

links
rechts
Of probeer beide en profiteer van onze gratis levering
%3Cp%3EOm+dit+te+kunnen+bepalen+sluit+u+een+neusgat+volledig+af+en+neemt+vervolgens+een+diepe+adem+teug+door+het+andere+neusgat.+Doe+dit+voor+beide+neusgaten%2C+en+kies+door+welk+neusgat+u+het+gemakkelijkst+kunt+ademen+%28het+meest+vrije%29.%3C%2Fp%3E

Om dit te kunnen bepalen sluit u een neusgat volledig af en neemt vervolgens een diepe adem teug door het andere neusgat. Doe dit voor beide neusgaten, en kies door welk neusgat u het gemakkelijkst kunt ademen (het meest vrije).