Snurken

In Nederland snurken ongeveer 6 miljoen mensen iedere avond, en 50% van de mensen verklaart dat ze met een snurkend persoon leven. Snurken is een hevig geluid tijdens de slaap met een intensiteit die tot 100 decibel (geluid van een boor) kan oplopen. Dit kan het slaappatroon beïnvloeden en invloed hebben op het sociale leven (relatie problemen, vermoeidheid gedurende de dag, slapeloosheid en verminderde waakzaamheid).

Toch is dit probleem niet alledaags. Naast de nachten van deze mensen te verzieken (twee van de drie snurkers zeggen dat ze vaak moe en in een slechte stemming zijn) wordt snurken vaak veroorzaakt door de slaapstoornis slaapapneu. Deze laatste vervijfvoudigt het risico op kanker en verhoogt de cardiovasculaire en diabetes risico's aanzienlijk.

Partner snurkt Tips tegen snurken
Snurkende partner Tips tegen snurken

Oorzaak

Wanneer een persoon gaat slapen, ontspannen de spieren in het hele lichaam. Zo ontspant ook de tong en huig wat voor een vernauwing van de luchtweg zorgt. Wanneer deze luchtweg kleiner wordt, gaan deze loshangende spieren zoals bijvoorbeeld de huig trillen wanneer er ingeademd wordt. Dit getril in de luchtweg is een oorzaak van snurken. Dit kunt u zien als een zeil dat wappert in de wind.

Bij ieder persoon ontspannen de spieren zich in een slaap toestand, maar niet ieder persoon snurkt. Dit is afhankelijk van de massa en de rekbaarheid van uw tong en huig. Des te groter de massa en/of rekbaarheid van uw tong en/of huig, des te groter de kans is op gesnurk. Een grotere massa van de tong of huig kan aangeboren zijn, maar kan ook veroorzaakt worden door overgewicht. Daarom raad een arts een snurker meestal aan om af te vallen om van de snurk klachten af te komen. Dit werkt alleen niet altijd, omdat door de grotere massa de rekbaarheid ook is vergroot. Dit is niet meer te reduceren. De rekbaarheid kan ook aangeboren zijn, daarom kunnen gezonde jonge mensen ook last hebben van snurk problemen.

Als een persoon op de rug licht tijdens het slapen, zullen de snurk klachten alleen maar toe nemen. Dit komt doordat bij een rug positie, de huig en tong naar beneden getrokken worden door de zwaartekracht. Een vernauwing van de luchtwegen kan ook in de neus veroorzaakt worden door een verkoudheid of allergie, dit resulteert dan ook in gesnurk.

Wanneer een persoon rookt, kan de keelholte reageren op de stoffen die tijdens het roken vrijkomen. Deze reactie kan een zwelling in de keelholte veroorzaken waardoor de luchtweg vernauwd wordt en gesnurk ontstaat. Tijdens de zwangerschap kunnen deze reacties ook ontstaan doordat het lichaam meer vocht vasthoudt en de aderen beter doorbloedt raken. Hierdoor zwellend de slijmvliezen in de neus op en wordt de luchtweg vernauwd.

Spierverslapping is dus de grootste reden dat de luchtweg vernauwd raakt en dat snurken kan ontstaan. Wanneer u bijvoorbeeld alcohol hebt gedronken ontspannen uw spieren nog meer tijdens de slaap, dat de kans op eenmalig gesnurk groter maakt. Wanneer de luchtweg volledig afgesloten raakt, wordt er gesproken van slaapapneu.

Complicaties

Snurken is een vervroegde vorm van de slaapstoornis slaapapneu. Doordat de luchtweg vernauwd raakt krijgt een snurker minder zuurstof tijdens de slaap. Dit resulteert dan in klachten die ook een slaapapneu patiënt ondervindt: concentratie verlies overdag, slapeloosheid, vermoeid ontwaken, een hoge bloeddruk en niet in een diepe slaap kunnen vallen. Deze klachten zijn een minder mate dan bij slaapapneu, maar kunnen op een dusdanige manier het dagelijks leven vermoeilijken.

Oplossingen

Omdat snurken volgens de medische wereld geen ziekte is, is de snurker zelf financieel verantwoordelijk voor de kosten van een anti snurk product. Het enige wat artsen kunnen doen bij snurk patiënten is hun aan te raden overgewicht kwijt te raken en te stoppen met snurken. In sommige gevallen worden oordopjes aangemeten voor de bedpartner, maar dit is geen oplossing voor het echte probleem.

Een snurker kan op het internet veel mogelijke anti snurk producten vinden. Eenvoudige snurkbeugels, keel- en neussprays, hoofd-kinbanden, hoofdkussen en neusspreiders. Deze oplossingen zijn alleen niet klinisch bewezen en bieden bij veel snurkers geen oplossing voor hun snurk problemen.

Alhoewel er veel anti snurk producten bestaan, lijkt niks aan alle snurkers te voldoen die hun behandeling niet in acht nemen ondanks ongemak, gevaar voor gezondheid of negatieve effecten op hun maatschappelijke leven. In deze context kan nastent™ worden gezien als een oplossing voor de toekomst.

Patiënten kunnen gesnurk voorkomen door te stoppen met roken of gewicht te verliezen. Dit zijn potentiële oorzaken van de klachten. Omdat deze oorzaken niet in één lijn staan met de gevolgen, kunt u nastent™ proberen. nastent™ is een buisvormige medische katheter die snurken en lichte slaapapneu tegen gaat. De nastent™ classic wordt door de gebruiker zelf in één neusgat ingebracht, de tip van de katheter reikt tot aan het zachte gehemelte (naast de huig). De ingebrachte katheter belet dat de luchtwegen afgesloten raken, en voorkomt hierdoor gesnurk en lichte slaapapneu. De nastent™ classic is gemaakt van een uiterst zacht materiaal (siliconen en glycerine) en is zo ontworpen dat de patiënten het met minimaal ongemak kunnen gebruiken. Het voordeel van nastent™ ten opzichte van andere producten is dat het na een periode van gewenning geen ongemak tijdens de slaap veroorzaakt en onzichtbaar is. Omdat nastent™ in verschillende maten komt, moet u eerst uw ideale maat zien te achterhalen.

nastent_starterkit

Blijf op de hoogte

Ontdek nastent ™

nastent™ is een buisvormige medische katheter die snurken en lichte slaapapneu tegen gaat. De nastent™ wordt door de gebruiker zelf in één neusgat ingebracht, de tip van de katheter reikt tot aan het zachte gehemelte (naast de huig). De ingebrachte katheter belet dat de luchtwegen afgesloten raken, en voorkomt hierdoor gesnurk en lichte slaapapneyu.

Stop met snurken

naśtent™ is de nieuwe generatie medische hulpmiddelen om te stoppen met snurken.

Prijs: €24.90

Waarom te beginnen met Starter Kit?

Starter Kit is ontworpen om u te helpen stoppen met snurken en om u te helpen bij het bepalen van de voor u optimale lengte van de nastent™ classic. Starter Kit is verkrijgbaar in twee uitvoeringen (voor het rechter neusgat en linker neusgat) en bevat zes toenemende maten van nastent™ classic om uw juiste maat te achterhalen. Starter Kit helpt u om af te komen van gesnurk en het zal uw slaapapneu reduceren.

Selecteer welk neusgat

Bepaal je meest geschikte neusgat

Selecteer welk neusgat

links
rechts
Of probeer beide en profiteer van onze gratis levering
%3Cp%3EOm+dit+te+kunnen+bepalen+sluit+u+een+neusgat+volledig+af+en+neemt+vervolgens+een+diepe+adem+teug+door+het+andere+neusgat.+Doe+dit+voor+beide+neusgaten%2C+en+kies+door+welk+neusgat+u+het+gemakkelijkst+kunt+ademen+%28het+meest+vrije%29.%3C%2Fp%3E

Om dit te kunnen bepalen sluit u een neusgat volledig af en neemt vervolgens een diepe adem teug door het andere neusgat. Doe dit voor beide neusgaten, en kies door welk neusgat u het gemakkelijkst kunt ademen (het meest vrije).