Slaapapneu test

Zo ongeveer 900.000 duizend mensen hebben slaapapneu in Nederland, waarvan 200.000 maar hiermee gediagnosticeerd zijn. Slaapapneu is een aandoening die meestal pas in een gevorderde staat geconstateerd en behandeld wordt. Dit komt meestal doordat slaapapneu in een lichte vorm lastig te herkennen is voor de patiënt zelf. Slaapapneu sluipt er meestal ook langzaam in en wordt vaak als “normaal” gezien. Het is meestal de partner die na veel gesnurk aangeeft dat er iets aan de hand is. Bij slaapapneu geeft de partner vaak aan dat de bedpartner tijdens de slaap stopt met ademhalen voor een relatieve korte periode. De snurker zelf kan slaapapneu herkennen als hij of zij regelmatig ’s nachts wakker schrikt met het gevoel dat ze geen adem kregen. Ook kan vermoeid wakker worden en overdag in slaapvallen een teken zijn van slaapapneu. Stel jezelf nu de vraag is slaapapneu gevaarlijk?

Doe hieronder de slaapapneu test!

Mocht u een van deze klachten ervaren, twijfel dan niet en bezoek uw huisarts. Deze zal dan bepalen wat de vervolg stappen zijn. Mocht hier uitkomen dat uw niet in aanmerking komt bij een vergoed product, of heeft u de vergoedde producten negatief ervaren. Probeer dan eens nastent Starter Kit.

nastent starter kit

1. Your weight (KG)
2. Your height (CM)
Your results:

Vous avez de fortes probabilités d’être atteint d’apnée du sommeil. La consultation de votre médecin généraliste est vivement recommandée

Vous avez de faibles probabilités d’être atteint d’apnée du sommeil. Il n’y a pas de raison de vous alarmer, néanmoins vous pouvez en parler avec votre médecin qui prendra les mesures nécessaires.

Le questionnaire de Berlin est un outil d’évaluation du sommeil. Il ne constitue pas un diagnostic médical, son objet est de sensibiliser et faciliter le dépistage de l’apnée du sommeil. Rapprochez-vous de votre médecin ORL ou pneumologue pour analyser les résultats et poser un diagnostic.