Slaapapneu test

Zo ongeveer 900.000 duizend mensen hebben slaapapneu in Nederland, waarvan 200.000 maar hiermee gediagnosticeerd zijn. Slaapapneu is een aandoening die meestal pas in een gevorderde staat geconstateerd en behandeld wordt. Dit komt meestal doordat slaapapneu in een lichte vorm lastig te herkennen is voor de patiënt zelf. Slaapapneu sluipt er meestal ook langzaam in en wordt vaak als “normaal” gezien. Het is meestal de partner die na veel gesnurk aangeeft dat er iets aan de hand is. Bij slaapapneu geeft de partner vaak aan dat de bedpartner tijdens de slaap stopt met ademhalen voor een relatieve korte periode. De snurker zelf kan slaapapneu herkennen als hij of zij regelmatig ’s nachts wakker schrikt met het gevoel dat ze geen adem kregen. Ook kan vermoeid wakker worden en overdag in slaapvallen een teken zijn van slaapapneu. Stel jezelf nu de vraag, is slaapapneu gevaarlijk?

Doe hieronder de slaapapneu test!

Mocht u een van deze klachten ervaren, twijfel dan niet en bezoek uw huisarts. Deze zal dan bepalen wat de vervolg stappen zijn. Mocht hier uitkomen dat uw niet in aanmerking komt bij een vergoed product, of heeft u de vergoedde producten negatief ervaren. Probeer dan eens nastent Starter Kit.

nastent starter kit

1. Je gewicht (KG)
2. Je lengte (CM)
Jouw resultaat:

Je hebt een grote kans op slaapapneu. Het raadplegen van een arts wordt sterk aanbevolen.

Je hebt lage kansen op slaapapneu. Er is geen reden om alarm te slaan, maar je kunt wel praten met een arts die de nodige stappen kan ondernemen.

De Berlijnse vragenlijst is een hulpmiddel voor slaapbeoordeling. Het is geen medische diagnose, maar het doel ervan is om het bewustzijn te vergroten en screening op slaapapneu te vergemakkelijken. Bezoek een KNO-arts of longarts om de resultaten te analyseren en een diagnose te stellen.