Al betrokken in de cardiovasculaire branche, is Seven Dreamers zich in 2007 gaan bemoeien met de slaapstoornissen, die een van de oorzaken van hart- en vaatziekten zijn. De behandelingen op dat moment waren invasief en bindend. 

De uitdaging van Seven Dreamers was het ontwikkelen van een apparaat dat eenvoudig, licht en efficiënt was. Hier vindt u tips tegen snurken.
  • Behandeling
  • Evolutie
  • Ontwikkeling
  • Onderzoek
  • Kwaliteit

Een doorbraak in de behandeling van snurken en slaapapneu

De ontwikkelaars van Seven Dreamers focuste zich op snurken en OSAS (Obstructief slaapapneu syndroom). OSAS is een van de slaapstoornissen, die niet alleen de gezondheid schaden maar ook leiden tot verkeersongevallen en andere sociale problemen.

Seven Dreamers vond dat veel mensen problemen hadden met het snurken, maar er was nog geen effectieve behandeling. Behandelingen met behulp van CPAP bestaat al, maar de behandelingstijd is laag. Vandaag de dag zijn, SAS, snurken en gerelateerde aandoeningen onbekend voor veel mensen. Toen dacht Seven Dreamers dat ze zouden kunnen bijdragen aan de samenleving door een nieuwe behandeling voor OSAS voor te stellen.

Evolutie van het concept

Seven Dreamers heeft verschillende mogelijkheden verricht in samenwerking met universiteiten, artsen en gezondheidswerkers.

Na enkele maanden onderzoek bleek, nasale behandeling duidelijk te zijn: dit is het basis idee van de nastent™. Naarmate de tijd verliep, werden veel prototypes geboren.

De eerste had de vorm van een buisvormig raster dat het neusgat verduidelijkt en werd door zijn specifieke vorm "edamame" genoemd. De prototypes werden gemaakt van diverse materialen (metaal, kunststof, rubber, enz.) en getest door bekende otolaryngologen. Het eerste prototype in de vorm van een metalen gaas, hoewel effectief, bleek oncomfortabel te zijn en kon neusbloedingen veroorzaken.

Tenslotte heeft het team van onderzoekers na vele tests gekozen voor het gebruik van elastische en zachte siliconegom. Toen kwam het probleem om het te bevestigen en te onderhouden. De ontwikkeling van het bijbehorende systeem heeft veel tijd in beslag genomen en is nu onderworpen aan vele innovaties en verschillende octrooien omdat het tijdens de slaap in de neus stevig in de neus moet worden gebracht zonder pijn of ongemak te veroorzaken.

7 jaren van ontwikkeling

Sterilisatie van de nastent™ was een ander onverwacht probleem: de teams ontdekten dat sommige sterilisatiemethodes een onaangename geur op het apparaat lieten. Zo moest sterilisatie door gammastralen, hoewel zeer wijdverspreid op het medisch gebied, om deze reden worden verlaten. Het was daarom noodzakelijk om een ​​alternatieve oplossing te vinden. Uiteindelijk was het de hoge druk stoomsterilisatie die deze moeilijkheid opgelost heeft.

De fasen van het prototype ontwerp en de klinische proeven kregen uiteindelijk na 7 jaar van ontwikkeling en inspanningen om het eerste intranasale medische apparaat te ontwikkelen tegen snurken en slaapapneu de naam: nastent™ classic. Gezien de ongelooflijke effectiviteit van de nastent™ en de tevredenheid van de patiënt, bleven de ontwikkelingen verder uitbreiden van de therapeutische reikwijdte van nastent™ door bij te dragen aan het welzijn van de gebruikers.

Farmaceutische zaken en ontwikkeling

nastent™ is een belangrijke innovatie, het was absoluut noodzakelijk om de effectiviteit en de afwezigheid van ongewenste effecten aan te tonen. Aangezien elk prototype niet op grote schaal getest kan worden, hebben we met onze artsen en deskundigen door ons een aantal getest. De meest succesvolle prototypes waren het onderwerp van uitgebreide medische studies die de nastent™ classic geboren hebben. Andere nastent™ producten zijn in ontwikkeling om nog meer uitgebreide therapeutische gebieden aan te pakken. Aarzel niet om de evolutie ervan te volgen.

Kwaliteitsafdeling

In overeenstemming met de toepasselijke wetten en voorschriften heeft nastent ™ meerdere controles ondergaan om veiligheid en efficiëntie te waarborgen. Seven Dreamers regelt de hele productieketen, evenals de componenten die in de productie komen. Deze dagelijkse cheques gelden ook voor alle leveranciers van grondstoffen. Nastent™ heeft strenge tests ondergaan, waardoor het mogelijk is om de markering te verkrijgen die nodig is om in vele landen in Europa, Azië en de Verenigde Staten te verkopen. Elke keer dat Seven Dreamers een nieuwe markt betreedt, financieren zij dit met klinische studies om veiligheid en effectiviteit in elk land te demonstreren.