Anti snurk: De complete lijst met oplossing!

Anti snurk: De complete lijst met oplossing!

Anti snurk: De complete lijst met oplossing!

In dit artikel behandelen wij alle anti snurk oplossingen die er te vinden zijn. Omdat snurken een complex probleem is, vragen veel mensen zich af: welk anti snurk product is voor mij de beste oplossing? Ieder mens heeft een andere lichaamsbouw van de neus- en keelholte, daarom is het antwoord op deze vraag niet bij iedereen hetzelfde. De volgende oplossingen worden besproken:

 • Flexibele neuskatheters;
 • Sprays;
 • Beugels;
 • Hoofdbanden;
 • Kussens;
 • Neusspreiders;
 • Ringen;
 • Armbanden;
 • Keel strips;
 • Oordoppen;
 • Zuigtabletten;
 • Tongen;
 • Pleisters.

 

Anti snurk: Flexibele neuskatheter

Flexibele neuskatheters zijn buisjes van gemiddeld 14 centimeter die in één neusgat wordt ingebracht. Gesnurk ontstaat doordat het weefsel in de neus- en keelholte naar achter zakt en de luchtweg vernauwd raakt. Met een neuskatheter wordt deze vernauwing tegengegaan en blijft de luchtweg open. De best geteste flexibele neuskatheters is nastent™.
nastent™ is een buisvormige medische katheter die snurken en lichte slaapapneu tegen gaat. De nastent™ wordt door de gebruiker zelf in één neusgat ingebracht, de tip van de neuskatheter reikt tot aan het zachte gehemelte (naast de huig).
nastent™ is gemaakt van een uiterst zacht materiaal (siliconen en glycerine) en is zo ontworpen dat de patiënten het met minimaal ongemak kunnen gebruiken. Er zijn wereld verschillende onderzoeken gedaan naar de werking van nastent™. nastent™ is het meest effectief bij mensen die last hebben bovenste gehemelte gesnurk.

anti snurk nastent

 

Anti snurk: Spray

Er zijn verschillende soorten anti snurk sprays die snurken verhelpt. De spray bevochtigd het weefsel in de keelholte waardoor de trillingen van de weefsel worden gedempt. Een spray kan het weefsel ook verstijven waardoor het weefsel niet kan trillen. Deze laatste functie is niet bij iedere spray inbegrepen.
Anti snurk sprays zijn verkrijgbaar bij apotheken, drogisterijen en online. Anti snurk sprays zijn niet medisch onderbouwd en daarom op termijn niet de beste oplossing tegen snurk problemen.

 

Anti snurk: Beugel

Een anti snurk beugel (anti snurk bitje) is een beugel die de onderste kaak naar voren plaatst, waardoor de vernauwing die door een terugvallende tong veroorzaakt wordt verholpen wordt.
Er zijn verschillende anti snurk beugels te verkrijgen. De anti snurk beugel, ook wel de Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd, die via een tandarts te verkrijgen is het beste getest van alle anti snurk beugels. Deze anti snurk beugel is te verkrijgen via een KNO arts en wordt alleen vergoed als een snurker naast zijn snurk klachten ook lijdt aan het Obstructief SlaapApneu Syndroom (OSAS).
Mocht een snurker niet lijden aan slaapapneu, moet hij of zij deze zelf betalen.
Er zijn verschillende soorten beugels / bitjes via het internet te verkrijgen. Het is afhankelijk van de kwaliteit van deze anti snurk beugels of het effect tegen gesnurk positief is.

 

Anti snurk: Hoofdband

Een anti snurk hoofdband is er in verschillende vormen op het internet te vinden. Een anti snurk band zou de kaken op een juiste manier positioneren waardoor de luchtwegen in de keel weer open gaan staan en het gesnurk verdwijnt.
Anti snurk hoofdbanden zijn niet medisch onderbouwd dat het een effect heeft op snurken of slaapapneu. Het effect op het snurken zal niet bij iedereen hetzelfde zijn.

 

Anti snurk: Kussen

Een anti snurk kussen kan voor sommige snurkers een oplossing zijn. Een anti snurk kussen is effectief bij mensen die alleen last van hebben van een licht gesnurk door een rugligging tijdens de slaap. Het anti snurk kussen is zo ontworpen dat wanneer iemand een rugligging aanhoudt, dit door het kussen oncomfortabel wordt waardoor een rugligging tijdens de slaap vermeden wordt.
Het effect van een anti snurk kussen is niet waterdicht en wordt ook niet medisch onderbouwd.
Op internet zijn er verschillende anti snurk kussens te vinden voor verschillende prijzen.

 

Anti snurk: Neusspreiders

Op het internet zijn verschillende anti snurk neusspreiders te verkrijgen. De functie van een neusspreider is dat deze een blokkade voorin de neus voorkomt. Daarom is een anti snurk neusspreider alleen effectief bij mensen die snurken door een neusblokkade.
Een neusspreider is niet altijd effectief, omdat de blokkade meestal zich ook verder in de neus afspeelt. Om de effectiviteit te vergroten kan een neusspreider gebruikt worden in combinatie met een neusspray.
Op het internet zijn er verschillende anti snurk neusspreiders te verkrijgen.

 

Anti snurk: Ring

Los van verschillende oplossingen die op het hoofd te bevestigen te zijn, is er ook een ring die om de vinger geplaatst wordt en beweerd op die manier het snurken op te lossen.
De anti snurk ring wordt om de linker pink gedaan als een snurker gaat slapen, en is gebaseerd op de leer van de Chinese acupressuur. De ring oefent een lichte druk uit op de pink, en er wordt beweerd dat dit het snurken laat verdwijnen.
Een anti snurk ring is medisch onderbouwd en is nog maar de vraag of deze effect hebben bij de behandeling van snurken.

 

Anti snurk: Armband

Naast de anti snurk ring die op de vinger te bevestigen is, is er ook een anti snurk armband te verkrijgen die beweerd snurken op te lossen.
Een anti snurk armband is een armband die tijdens de slaap wordt gedragen en door een zenuw stimulatieproces het snurken laat verdwijnen. In de armband zit een biosensor die merkt wanner je snurkt en dan een lichte puls geeft die het snurken moet doen laten stoppen.
Anti snurk armbanden zijn niet medisch onderbouwd en het is daarom maar de vraag of deze effect hebben bij snurkklachten.

 

Anti snurk: Keel strips

Een anti snurk keelstrip is een strip die voor het slapen gaan tegen het gehemelte wordt geplakt, en op die manier het snurken tegen gaat. De keelstrip lost na inbrengen op en bevochtigd hiermee het achterste gehemelte wat hierdoor minder trilt. Een anti snurk keelstrip is te vergelijken met een anti snurk spray of anti snurk zuigtablet.

 

Anti snurk: Oordoppen

Gesnurk is in de meeste gevallen niet alleen lastig voor de snurker zelf, maar vooral voor de partner! Mocht de snurker zelf geen last hebben van het gesnurk en de partner wel, kunnen anti snurk oordoppen ook als oplossing gezien worden.
Via verschillende speciaal zaken zijn oordoppen op maat te maken, hier staat wel een hogere prijs voor in verhouding met simpele goedkope oordoppen.
Dus mocht jij zelf last hebben van een snurkende partner, zijn oordoppen een mogelijke oplossing als de snurker zelf geen last hiervan heeft. Doe voor de zekerheid als snurker wel een test om er zeker van te zijn dat je niet lijdt aan het Obstructief SlaapApneu Syndroom.

 

Anti snurk: Zuigtabletten

Anti snurk zuigtabletten kunnen vergeleken worden met de anti snurk sprays, ze hebben beiden dezelfde werking. Waarbij de anti snurk spray doormiddel van een spray het achterste gehemelte bevochtigd, doet een zuigtablet dit door langzaam op te lossen en zo stoffen vrijlaat om het achterste gehemelte te bevochtigen. In vergelijking met een anti snurk spray of een anti snurk keelstrip heeft een anti snurk zuigtablet een langere werking.

 

Anti snurk: Tongen

Een anti snurk tong is een versimpelde vorm van een anti snurk beugel. De anti snurk tong wordt op de tong bevestigd en werkt als een speen. Het anti snurk apparaat zuigt de tong met vacuüm naar voren, waardoor de tong niet naar achter kan vallen. Een anti snurk tong is op het internet te verkrijgen, de effectiviteit tegen snurken van een anti snurk tong is niet medisch onderbouwd.

 

Anti snurk: Pleisters

Anti snurk pleisters zijn te vergelijken met anti snurk neusspreiders. De anti snurk pleister wordt op de neus bevestig als een gewone pleister. Deze pleister zorgt er, net zoals bij neusspreiders, dat de neus blokkade verholpen wordt. Een anti snurk pleister wordt aangeraden bij mensen die heel af en toe snurken doordat de neus verstopt zit. Anti snurk pleisters zijn online en bij apothekers te verkrijgen.

Blijf op de hoogte

Ontdek nastent ™

nastent™ is een buisvormige medische katheter die snurken en lichte slaapapneu tegen gaat. De nastent™ wordt door de gebruiker zelf in één neusgat ingebracht, de tip van de katheter reikt tot aan het zachte gehemelte (naast de huig). De ingebrachte katheter belet dat de luchtwegen afgesloten raken, en voorkomt hierdoor gesnurk en lichte slaapapneyu.

Stop met snurken

naśtent™ is de nieuwe generatie medische hulpmiddelen om te stoppen met snurken.

Prijs: €24.90

Waarom te beginnen met Starter Kit?

Starter Kit is ontworpen om u te helpen stoppen met snurken en om u te helpen bij het bepalen van de voor u optimale lengte van de nastent™ classic. Starter Kit is verkrijgbaar in twee uitvoeringen (voor het rechter neusgat en linker neusgat) en bevat zes toenemende maten van nastent™ classic om uw juiste maat te achterhalen. Starter Kit helpt u om af te komen van gesnurk en het zal uw slaapapneu reduceren.

Selecteer welk neusgat

Bepaal je meest geschikte neusgat

Selecteer welk neusgat

links
rechts
Of probeer beide en profiteer van onze gratis levering
%3Cp%3EOm+dit+te+kunnen+bepalen+sluit+u+een+neusgat+volledig+af+en+neemt+vervolgens+een+diepe+adem+teug+door+het+andere+neusgat.+Doe+dit+voor+beide+neusgaten%2C+en+kies+door+welk+neusgat+u+het+gemakkelijkst+kunt+ademen+%28het+meest+vrije%29.%3C%2Fp%3E

Om dit te kunnen bepalen sluit u een neusgat volledig af en neemt vervolgens een diepe adem teug door het andere neusgat. Doe dit voor beide neusgaten, en kies door welk neusgat u het gemakkelijkst kunt ademen (het meest vrije).